15 Kasım 2009 Pazar

MSA deneyimi


Uzun zamandır gidip gitmeme konusunda kararsızdım.Çikolataya olan sevdam devam ediyorken ve İstanbul'da kurs veren yerin çok az(hatta sadece 3 yer) varken 2. kez gitmek istedim.Gerçi kurs geçenkinden daha tuzlu olunca Özlemde çare bitmedi tabi kide :)

İşyerinde Destek yaz 1 Tl ver Özlemi kursa gönder diyerekten ve çevremden yaklaşık olarak 35-40 tl topladım. Kalanı da ben ödedim ve dün kursa gittim...

Mutfak Sanatları Akademisinde El yapımı Çikolata kursu ve eserlerim




Ortadan başlayalım..

Marshmallowlu Çikolata..Aman ne kadar basit demeyin. Hocamız bizzat yapımını gösterdi ama marshmallowu yapmakla kasamam kendimi :) Bjk'li olanlar için iyi bir alternatif..


Beyaz roches gibi duranların adı değişik.. Grignotine Ivorie .. İçeriği : file badem, antep fıstığı ve çam fıstığı.. Muhteşem bir tat.



Üstte siyah roches : Adı Sultana Roches .. File badem ve sultan üzüm sütlü çikolatayla buluşursa..


Sonuncusu aslında dahada mükemmel olacaktı ama zamanımız yetmedi ve şekil olaraktan böyle oldu. Mango püreli çikolata.. Görünümü için bir sonraki resimlere bakınız..



Günün sonunda en mutlu olduğum an bana sertifika verilmesiydi.Bir anda kendimi bu işin uzmanı gibi hissettim. Gerçi kursta kıdemliydim. Genede daha profesyonel bir ortamda olmak heyecanlandırdı beni.

1 yorum: