30 Nisan 2014 Çarşamba

Mozaik Pasta


Bu sıcaklarda hem pratik hem de lezzetli soğuk bir tatlıya kim hayır diyebilir ki? Bizim ailemizin favori tatlısıdır ve en son yeni bir tarifle artık lezzetimizi tam anlamıyla bulduğumuza inanıyorum..

Tarifin asıl halinde bir de çikolata sos var ama ben gerek duymadım.Dilerseniz tarifin original hali burada: http://www.pelince.com/2009/06/cikolata-soslu-mozaik-pasta.html 

- 350 gr. petibör bisküvi(2 paket)
- 100 gr tereyağı veya margarin
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1,5 çay bardağı süt

1- Margarini tencereye koyup eritip,ocağın altını kapatın.İçine tozşekeri,kakao'yu,sütü koyup iyice karıştırın.
2- Diğer taraftan petibör bisküvileri elinizle küçük parçalara bölüp tencerenin içindeki sıvı karışıma ekleyin.
3- Karışımı bisküvilere iyice yedirin.(bisküvileri çok ezmeden bu işlemi yapın)
4- Bu karışımı strech film serili kelepçeli bir kalıba boşaltın.(16 cm'lik kalıp kullandım.)
5- Bir kaşığın arkasıyla karışımı iyice bastırıp,üzerini düzleştirin.Buzlukta 2 saat bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder