18 Haziran 2013 Salı

Kepekli ve Dereotlu Poğaça


Bu güzel ve değişik poğaça Arda'nın Mutfağı'ndan izlenip denendi ve sonuç güzeldi.Ayrıca bu güne kadar denemediğim kurutulmuş domatesi ilk kez tattım ve müptelası oldum.

50 gr. tereyağı , oda sıcaklığında çok yumuşak
1 bardak zeytinyağı
1 bardak yoğurt
1 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı pul biber
1-2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
1 adet yumurta beyazı,sarısı üstüne
16 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı kepek unu
 
İÇİ İÇİN:
100 gr. beyaz peynir
1 avuç kıyılmış ceviz
5-6 adet kurutulmuş domates
1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Geniş bir kaba iyice yumuşamış olan tereyağını,1 bardak zeytinyağını,1 bardak yoğurdu,1’er çay kaşığı tuz,limonsuyu,karbonat ve pulbiberi,kıyılmış dereotunu ve 1 adet yumurta beyazını koyup iyice karıştırın.Un ve kepek ununu koyup hamur kıvamı elde edene kadar yoğurun.
İçi için kurutulmuş domatesi ince kıyın.Peyniri çatal yardımıyla ezin.Kıyılmış ceviz ve zeytinyağı ile hepsini karıştırın.
Hamurdan küçük toplar alarak elinizle ince yuvarlaklar açın.Ortasına iç malzemeden koyarak yarım ay şeklini verin.
170 drecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.
 
Bu ve diğer Arda tarifleri için : https://www.facebook.com/ardaninmutfagi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder